Ανάθεση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας των Κτηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ανάθεση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας των Κτηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Κατόπιν της άψογης συνεργασίας μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, από τις 27 Δεκεμβρίου 2021 μας ανατέθηκε εκ νέου η σύμβαση παροχής καθαριότητας των Κτηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι υπηρεσίες μας αφορούν τον Καθαρισμό Συντήρηση Κτηρίων όλων των χώρων γραφείων, βιβλιοθήκες, αίθουσες αρχείων, αναγνωστήρια, αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, σεμιναρίων, εργαστηρίων – κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες, όλοι οι χώροι υγιεινής, υπόγεια, αποθήκες, πεζοδρόμια, κλειστά Γκαράζ σε όλα τα συγκροτήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Συνολικής Έκτασης 266.500 τ.μ.!!

Επιπρόσθετα οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  1. Τον ευπρεπισμό των εξωτερικών χώρων,
  2. Την απολύμανση του χώρου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα SARS-CoV-2 (COVID-19),
  3. Την απομάκρυνση νεκρών ζώων σε κατάλληλο περιέκτη με αδειοδοτημένο όχημα,
  4. Την απομάκρυνση κάθε μορφής ογκωδών απορριμμάτων από κοινόχρηστους χώρους και δρόμους που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και
  5. Απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων με μηχανικό καθαρισμό των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων για την προστασία πεζών και οχημάτων, όπως καθαρισμός από λάδια, καύσιμα, κλπ. τροχαίων ατυχημάτων με σάρωθρο επικαθήμενο όχημα.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), γνωστό και ως Πολυτεχνείο Αθηνών, είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας, με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1837 και είναι το αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην επιστημονική, τεχνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.[3][4]

Στο Πολυτεχνείο Αθηνών σπουδάζουν περισσότεροι από 20.000 σπουδαστές όλων των βαθμίδων καθιστώντας το ένα από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά – ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σταθμό στην εξέλιξη της λειτουργίας του ΕΜΠ αποτελεί το 1863, οπότε έγινε ριζικότερη αναδιοργάνωση του ιδρύματος.

Το 1862 άρχισε η κατασκευή του κτιρίου το οποίο σήμερα ονομάζεται Κτήριο Αβέρωφ από τον αρχιτέκτονα Λύσανδρο Καυταντζόγλου.

Το 1873 εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα μισοτελειωμένα, ακόμη, κτίρια της οδού Πατησίων και ονομάστηκε “Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο”, συντετμημένα EMΠ προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών Γεωργίου Αβέρωφ, Νικολάου Στουρνάρη, Ελένης Τοσίτσα και Μιχαήλ Τοσίτσα, των οποίων η γενέτειρα, το Μέτσοβο, μια ιστορική πόλη στην Ήπειρο, υπήρξε η κοιτίδα πολλών μεγάλων εθνικών ευεργετών.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε τελικά το 1878. Την περίοδο 1903-1916 έγιναν εργασίες επέκτασης του κτιρίου.

Το 1887 προήχθη σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το 1914 το ίδρυμα μετονομάστηκε σε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Ε.Μ.Π. αποτελείται από 9 Σχολές που περιλαμβάνουν περισσότερους από σαράντα Τομείς και πολυάριθμα Εργαστήρια.

Οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος περιλαμβάνουν το συγκρότημα Πατησίων, την Πολυτεχνειούπολη, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας.

Το Πολυτεχνείο έγινε σταθμός και σύμβολο στη σύγχρονη νεοελληνική Ιστορία κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη του 1973, οπότε αποτέλεσε επίκεντρο των διαδηλώσεων των φοιτητών εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών.